Tafeltennisser Nuytinck grijpt weer net naast de Spelen: "Altijd vergeleken met Saive"

Nuytinck pakte in het dubbelspel zilver op het EK.

Cedric Nuytinck is de beste Belgische tafeltennisser van het moment en de opvolger van Jean-Michel Saive die 6 jaar geleden gestopt is. Terwijl Saive 7 keer naar de Spelen ging, heeft de 28-jarige Nuytinck zich niet kunnen plaatsen voor Tokio. Sportweekend zocht hem op. 

Cedric Nuytinck pakte in Warschau zijn eerste medaille op het EK. Een zilveren exemplaar in het dubbelspel. Samen met zijn Poolse ploegmaat Jakub Dyjas. Wie weet het begin van een internationale doorbraak.

 

"Ik wou liever goud, dus ik was eerder teleurgesteld", vertelt Nuytinck. "Achteraf ben je wel blij dat je zilver behaald hebt. Het is toch wel een stukje geschiedenis voor het Belgische tafeltennis." 

 

Nuytinck wordt al langer vergeleken met Jean-Michel Saive. "Dat is niet eenvoudig. Hij is 7 keer naar de Spelen gegaan. Ik grijp er nu 2 keer naast. In Rio was ik er ook op een tweetal plaatsen net niet bij."

 

"Nu heb ik het ook nipt gemist. Je wordt altijd wel een beetje vergeleken en dat is zeker niet eenvoudig. Het is zoals Eddy Merckx in het wielrennen. Iedereen wordt daar met hem vergeleken."

Mental coach van Elise Mertens en Van Aert

"Wat we wel gemeen hebben, is dat ik ook mijn broek wat omhoog trek. Wel niet zo extreem als Saive. Maar er zijn toch kleine gelijkenissen. Net zoals de tafel aanraken."

 

Nuytinck laat niets aan het toeval over. Zo traint hij 35 uur per week. "Ik werk ook samen met de mental coach van Elise Mertens en Wout van Aert. Ik geloof zeker in hem. Het is super belangrijk en helpt mij om rustig te blijven op de belangrijkste momenten."

Bekijk hier de volledige reportage uit Sportweekend: