Discutabel én met tweede bal op veld: was beslissende penalty Engeland terecht?

De tweede bal op het veld is duidelijk te zien.

Aan u om te oordelen. Engeland besliste de wedstrijd in de verlengingen na een discutabele strafschop. Het was niet enkel een heel licht contact tussen Maehle en Sterling, maar er lag ook een tweede bal op het veld.

De bal ging op de stip na een fout op Raheem Sterling. Op de beelden is te zien dat Sterling wel héél graag ging liggen na licht contact met Joakim Maehle. De VAR greep niet in en Harry Kane kon in de rebound de 2-1 maken. 

 

Opvallend: tijdens de fase lag er ook de hele tijd een tweede bal op het veld. Omdat die - volgens de ref - geen impact had op het spel besloot de scheidsrechter om de wedstrijd niet stil te leggen. Nochtans deed hij dat iets later wél bij een gelijkaardige fase. Bekijk de beelden.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Wesley Sonck: "Natuurlijk was het geen penalty"

Ook in de nabeschouwing bij Karl Vannieuwkerke was de elfmeter een discussiepunt. Wesley Sonck was alvast overtuigd: "Natuurlijk was het geen penalty."

 

"In deze fase van het toernooi. Zeg nu toch gewoon tegen Makkelie: "Ga zelf eens kijken op de herhaling aan reële snelheid". Ik ben een aanvaller en ik vind het absoluut geen penalty. En als er een zich kon laten vallen vroeger...", vertelde Sonck al lachend.

 

"Op zo'n moment is het natuurlijk heel moeilijk voor een scheidsrechter. Hij moet dan ook echt zeker zijn geweest, anders moet je geen strafschop geven. Misschien wordt hij dan toch wat beïnvloed door het stadion en de omgeving", vulde Youri Mulder aan.

 

Bekijk de volledige discussie hieronder.