Nog een Belgische opgave: Tiesj Benoot verdwijnt nog voor de Mont Ventoux uit de Tour

  Tiesj Benoot.

  De 11e etappe in de Tour de France eist slachtoffers, ook in het Belgische kamp: naast Tosh Van der Sande en Victor Campenaerts heeft ook Tiesj Benoot (DSM) er de brui aan gegeven. Afwachten of dat iets betekent voor de Olympische Spelen.

  Tiesj Benoot (27) is aan een reconversie bezig van klassiek type naar man voor het rondewerk, maar in de Tour de France kan hij niet werken aan die ontwikkeling.

   

  Benoot was tijdens de openingsdagen in Bretagne betrokken bij enkele valpartijen en de Gentenaar geraakte nooit volledig opgelapt. Vooral zijn rug speelde hem parten.

   

  Voor de start van de 11e etappe vertelde hij al dat hij dinsdag op weg naar Valence een zeer slechte dag had meegemaakt en vandaag was er geen beterschap.

   

  Benoot belandde al snel in de achterhoede en zou de dubbele beklimming van de Mont Ventoux niet meer op de fiets meemaken.

  "In principe verandert er niks aan de olympische selectie"

  Tiesj Benoot werd door bondscoach Sven Vanthourenhout geselecteerd voor de Spelen in Tokio (wegrit op 24 juli). Of zijn opgave iets aan die plannen verandert, is nog niet duidelijk.


  "Het zijn hoofdbrekens voor de bondscoach", reageerden onze tv-commentatoren. "Ik zou dan toch durven te kijken naar reserves die klaar zijn." Dylan Teuns is reserve en won vorige week nog een etappe in de Tour.

   

  Serge Pauwels, assistent van Vanthourenhout, reageerde al kort als cocommentator bij Radio 1. "Dit is natuurlijk niet wat we gehoopt hadden, maar in principe verandert er niets aan de selectie. Tiesj moet eerst herstellen."

   

  "In de eerste plaats zal Tiesj zelf contact opnemen met de bondscoach. Tiesj is altijd heel eerlijk geweest, dus ik denk niet dat er daar iets zal wringen."

  Wat verwachtte Benoot voor de start van deze etappe?

  Lees ook:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8