Jan Boskamp is ambassadeur van Zeeuwse mosselen, tot groot jolijt in Villa Sporza

  Opvallend beeld vandaag in het Journaal: niemand minder dan Jan Boskamp trapte het mosselseizoen op gang. Op een vissersboot op de Oosterschelde mocht hij de eerste mosselen proeven. Het was Karl Vannieuwkerke niet ontgaan. 

  Jan Boskamp had vandaag een afspraak in Yerseke om er de eerste mosselen van het seizoen uit de Oosterschelde te proeven. De oogst ziet er goed uit dit jaar, tot grote tevredenheid van ambassadeur Jan Boskamp. 

   

  Boskamp: "In België heb ik geleerd om 3 keer per week mosselen te eten. Als mensen ze niet lusten, ik wel. Ik vind ze heel lekker, maar ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf spreken."

   

  Ook Karl Vannieuwkerke en zijn gasten stelden vast dat de mosselen vlot binnen gingen bij Boskamp. "Zijn gewicht in mosselen, daar kan je al een deftig familiefeest voor geven", wordt er gelachen aan tafel. 

  De tafel van Villa Sporza grapt met "Mosselman Jan"

  Het item in het Journaal