Inter-coach Inzaghi: "Ik zal Christian Eriksen met open armen ontvangen"

  Christian Eriksen in het shirt van Inter.

  Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe de voetbaltoekomst van Christian Eriksen eruitziet, maar de Deen is zeker nog welkom bij Inter. Dat heeft coach Simone Inzaghi woensdag benadrukt op een persconferentie, ook al blijft de vraag of Eriksen nog mag voetballen in de Serie A.

  Het verhaal van Christian Eriksen is intussen genoegzaam bekend: de Deen kreeg vorige maand een hartstilstand tijdens het EK-duel met Finland en werd op het veld gereanimeerd. De middenvelder overleefde het en kreeg intussen een defibrillator geïmplanteerd.

   

  Volgens de Italiaanse wetgeving is het verboden om een contactsport te beoefenen met een defibrillator, maar volgens Inter-coach Simone Inzaghi blijft Eriksen welkom bij de Italiaanse kampioen.

   

  "Hij moet op dit moment enkel maar aan rusten denken", zei Inzaghi op zijn eerste persconferentie als Inter-coach. "Ik heb voor het EK met hem gepraat, na zijn ongeluk niet meer."

   

  "Ik rekende op hem, maar ik besef dat hij tijd zal nodig hebben. Eens hij uitgerust is en terugkeert naar Inter, zal ik hem als trainer met open armen ontvangen."