VIDEO: De 10e etappe in de Tour: flirten met de wind en Cavendish die wint

  Mark Cavendish knuffelt Julian Alaphilippe.

  Mark Cavendish heeft er nog een ritzege bij gelapt in de Ronde van Frankrijk. De Brit was in Valence sneller dan Wout van Aert en Jasper Philipsen. Bekijk hier de hoogtepunten.

  1. Van der Sande zoals Van Moer en Kluge

  Lotto-Soudal probeert zonder Caleb Ewan de potentiële sprintersetappes toch nog wat kleur te geven. Brent Van Moer en Roger Kluge namen al een lange ontsnapping voor hun rekening, Tosh Van der Sande is vandaag de gezant. De debutant krijgt Hugo Houle (Astana-Premier Tech) met zich mee.

  2. Geen Cavendish bij tussensprint

  Sonny Colbrelli, Michael Matthews en Jasper Philipsen knabbelen bij de tussensprint aan hun achterstand op Mark Cavendish. De groene trui stuurt op de oplopende strook zijn kat.

  3. Vluchters worden wel zeer vroeg gegrepen

  Op 36 kilometer van de aankomst behoort de ontsnapping al tot het verleden. De ploeg van Michael Matthews wil Mark Cavendish op een lastige strook afmatten, ook de potentiële winddreiging zorgt voor een gretig peloton.

  4. Lekke band Colbrelli

  Sonny Colbrelli moet op 25 kilometer van de finish al een flinke spurt trekken. Hij kampt met een lekke band en net op dat moment wakkert de snelheid en nervositeit in het peloton nog aan door het mogelijke waaiergevaar. Zijn terugkeer kost krachten.

  5. Pogacar dicht eigenhandig een bres

  Op 15 kilometer van Valence bezigt het peloton dan toch de wind. Onder impuls van Wout van Aert valt er een breukje, maar het is de gele trui himself die de scheve situatie rechtzet.

  6. Nummer 3(3) voor Mark Cavendish

  Het spel met de wind dunt het peloton uit, maar een sprint is onvermijdbaar. Deceuninck-Quick Step benadert de perfectie: Mark Cavendish is sneller dan Wout van Aert en Jasper Philipsen.

  7. Knuffels à volonté bij de ploeg van de winnaar

  Lees ook: