Moment van Karl: "Geen twijfel dat Deceuninck-Quick-Step record van Merckx gaat evenaren"

  Karl Vannieuwkerke was vandaag onder de indruk van de manier waarop Deceuninck-Quick-Step de etappe in eerste instantie heeft gedomineerd en vervolgens ook volledig naar zich toe trok. 

  "Het moment van de dag is de manier waarop de mannen van Deceuninck-Quick-Step de 10e etappe naar hun hand hebben gezet. Op 50 km van de streep ging de wind aanwakkeren en dacht je dat er waaiers gingen ontstaan, maar die kwamen er niet. Ze hebben de hele dag de controle gehouden."

   

  "Kans op waaiers? Dan zijn ze niet meer van de voorposten weg te slaan. Mark Cavendish zat daarbij in een beschermde positie. Uiteindelijk komen de waaiers er niet, maar is er wel een massasprint. En daar hebben ze het principe van de trein gedemonstreerd."

   

  "Devenyns gaat als eerste aan de kant, met wereldkampioen Alaphilippe die even overneemt, gevolgd door Asgreen en tot slot Mørkøv. Die ideale lead-out komt pas op 250 meter van de finish in actie, hij trekt door tot op 130 meter en dan pas komt Cavendish."

   

  "Mark Cavendish moest vandaag 7 seconden in de wind rijden en 13 trappen geven om zijn 3e zege te pakken. Zijn 33e Tour-zege in zijn carrière. Gaat dat record van Merckx van 34 ritten sneuvelen? Twijfel er maar niet aan."

   

  "Er zijn nog 2 kansen deze week en 2 kansen de volgende week. De manier waarop Deceuninck-Quick-Step heeft gedomineerd, doet vermoeden dat ze het minstens gaan evenaren."

  Lees ook: