Christian Eriksen samen met medici die zijn leven redden uitgenodigd voor EK-finale

Ongeacht de winnaar zal dit ook voor altijd het EK van Christian Eriksen zijn. De Deense middenvelder herstelt nog steeds van de hartaanval die hem trof tegen Finland. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft Eriksen nu uitgenodigd om samen met zijn vrouw en 6 medici de EK-finale in Londen bij te wonen.

Het gaat de goede kant op met Christian Eriksen. Ongeveer 3 weken na de dramatische gebeurtenis tegen Finland werkt de middenvelder, die een defibrilator ingeplant kreeg, in alle stilte aan zijn herstel.

 

Vorige week dook een eerste foto van Eriksen op, samen met een fan. Als het van de UEFA afhangt, maakt de Deen komende zondag zijn publieke wederoptreden. Voorzitter Aleksander Ceferin heeft de spelverdeler uitgenodigd om in Londen de EK-finale bij te wonen, samen met zijn vrouw en 6 medici die de eerste zorgen toedienden na het incident.

 

Tot dusver heeft Eriksen zijn aanwezigheid nog niet bevestigd. Zijn 6 "redders" hebben wel al toegezegd. Een van de gelukkigen, Peder Ersgaard, reageerde al in een Deense krant: "Ik ben enthousiast zoals een kind op kerstavond. Ik ben heel trots op wat ik toen gedaan heb. Maar dit was niet het werk van één man, ik ben fier op ons hele team."

 

Denemarken maakt nog steeds kans om in de EK-finale te staan. Als het morgen Engeland klopt, kan het sprookje met een "happy end" eindigen. Ongetwijfeld zal Eriksen er in dat geval bij willen zijn.