Verbluffend: Bolingo verpulvert BR op 400 meter met beste Europese jaartijd

  Cynthia Bolingo heeft in Nancy nog maar eens haar Belgisch record op de 400 meter scherper gesteld. Met 50"29 doet ze niet alleen een serieuze hap van haar persoonlijk record (50"72), maar heeft ze ook de beste Europese jaartijd gepresteerd.

  16 jaar lang stond het Belgisch record van Kim Gevaert op de tabellen, maar in de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio loopt Cynthia Bolingo de ene knaltijd na de andere op de 400 meter.

   

  Vorige maand verbaasde de Belgian Cheetah al met een tijd van 50"75 in Montreuil, goed voor een Belgisch record en een olympische limiet.

   

  Maar de 28-jarige atlete voelde dat er nog meer in de tank zat. Twee dagen geleden liep ze op een kletsnatte piste in Heusden naar 50"72, de derde tijd op de Europese jaarlijst.

   

  En op een droge piste kan het blijkbaar nog sneller. In Nancy stelde Bolingo het Belgisch record nog maar eens scherper. Met 50"29 heeft ze een pittig Belgisch record én de beste Europese jaartijd beet. 

  Bolingo lijkt in elk geval steeds meer aanspraak te kunnen maken op een individuele finaleplaats op de Olympische Spelen in Tokio.