Lotto-Soudal beloont 19-jarige Arnaud De Lie met profcontract

  Arnaud De Lie wordt vanaf 2022 prof bij Lotto-Soudal.

  Arnaud De Lie maakt op 1 januari 2022 de overstap van het Lotto-Soudal Development Team naar het WorldTeam van de Belgische formatie. De 19-jarige renner heeft een overeenkomst voor twee jaar ondertekend. "Ik denk niet dat ik te vroeg prof word", zegt De Lie.

  Arnaud De Lie is een eerstejaarsbelofte, maar heeft ondanks zijn prille leeftijd Lotto-Soudal al overtuigd van zijn kwaliteiten.

   

  "Afgelopen seizoen werd De Lie Belgisch kampioen bij de junioren en werd hij 3e op het EK in Plouay. Hij pakte ook de zege in de Vlaams-Brabantse Pijl en toptiennoteringen in Harelbeke en Parijs-Roubaix", klinkt het bij Lotto-Soudal.

   

  "De Lie's eerste seizoen bij de beloften in 2021 begon erg laat, maar in zijn allereerste wedstrijd - meteen tussen de profs - stond De Lie na afloop van de GP Vermarc samen op het podium met Álvaro Hodeg, die de wedstrijd won."

   

  "Daarop vertrok De Lie naar de Giro U23, waar hij 3x in de top 10 eindigde. Eergisteren soleerde hij nog naar de overwinning in GP Color Code in Bassenge, de eerste wedstrijd van de U23 Road Series."

   

  General manager John Lelange gelooft in De Lie. "Hij is een groot talent en we zullen zuinig met hem omspringen. Stap voor stap, zoals we met al onze jongeren doen."

   

  "We hebben er inmiddels veel, maar alles past in een weldoordacht project. We bouwen aan de toekomst en in 2021 hebben onze jongeren zich al goed laten zien. Ook Arnaud zal ons niet teleurstellen. Wij rekenen op hem maar hij mag vooral ook op ons rekenen."

  De Lie: "Ik denk niet dat ik te vroeg prof word"

  "Meerdere ploegen toonden interesse, maar ik heb heel bewust voor Lotto-Soudal gekozen", reageert De Lie zelf. "Zij hebben mij uiteindelijk de kans gegeven goed ondersteund de beloftecategorie aan te vatten."

   

  "Ik mocht in januari mee op stage in Spanje met onder meer Brent Van Moer, John Degenkolb, Tim Wellens en Philippe Gilbert. Phil is echt wel mijn idool. En nu word ik ploegmaat van hem."

   

  De Lie ziet zichzelf als een klassiek renner, maar vraagt geduld. "Geef me toch maar wat tijd. Mijn tijdrit moet sowieso nog beter en wellicht de rest ook. Dat ik te vroeg prof word? Ik denk het niet. Kijk naar wat renners als Remco Evenepoel en Tadej Pogacar presteren. Ik wil me zeker niet met hen vergelijken, ik wil mijn eigen carrière uitbouwen, maar ook ik ben erg ambitieus."