UCI schorst Vini Zabu-renner 3 jaar na epogebruik

  De UCI heeft Matteo De Bonis drie jaar geschorst nadat hij buiten competitie betrapt werd op doping. De Italiaan van Vini Zabu staat zo tot april 2024 aan de kant. Het team heeft geen onbesproken reputatie en werd eerder zelf ook al eens geschorst door de UCI.

  Het Italiaanse ProTeam Vini Zabu is opnieuw een van zijn renners kwijt. Na Matteo Spreafico kreeg ook Matteo De Bonis een jarenlange dopingschorsing opgelegd van de UCI.

   

  Bij een staal buiten competitie werd bij De Bonis in februari epo aangetroffen. Hij werd al voor onbepaalde duur geschorst op 30 maart en kent nu het definitieve verdict: 3 jaar. Pas op 29 maart 2024 zou de 25-jarige Italiaan weer in competitie mogen treden. 

   

  Ook zijn team Vini Zabu werd na de positieve dopingtest van De Bonis 30 dagen geschorst. Hij was immers al de 2e renner die in een periode van 12 maanden tegen de dopinglamp liep. Tijdens de Giro liep ook Matteo Spreafico in oktober 2020 tegen de dopinglamp.