Roglic herenigd met vrouw en kind: een lach en een traan in Tour de Tietema

De Tour de Tietema, het YouTube-kanaal van de Nederlander Bas Tietema, doet wel vaker iets met de Sloveen van Jumbo-Visma.

Bas Tietema, de Nederlandse wielerminnende YouTuber, moest gisteren plotsklaps zijn plannen wijzigen: de Sloveense bocht die ze in de zware Alpenrit naar Tignes wilden inrichten voor Primoz Roglic verdween in de prullenmand, omdat Roglic niet meer aan de start kwam. Maar een hulde kwam er toch: met de hulp van Roglic' vriendin was Tietema erbij toen de onfortuinlijke Sloveen met zijn familie, zoon en vrienden herenigd werd.

Tietema en co. spraken met de familie en vrienden van Roglic af ergens in de bergen. Het werd een emotioneel weerzien. "Het is beter dat het hier stopt, dan dit nog 2 weken aan te zien", gaf vriendin Lora Klinc haar gemoedstoestand weer.

 

"Ik denk dat hij veel last heeft. Normaal klaagt hij niet. Zelfs als hij heel veel pijn heeft, zegt hij dat het geen pijn doet. Dat hij nu stopt, dan weet je dat het echt heel slecht is."

 

De hereniging tussen renner en supporterende familie en vrienden was uitbundig en emotioneel. Ondanks de pijnlijke opgave werd er ook gevierd: de champagneflessen gingen open.

 

En Bas Tietema had tot slot nog een fruitmand om het leed van de Sloveen te verzachten. Bekijk de video van de ontmoeting hieronder.