Advocaat van bondscoach Martinez: "Heb Roberto nog nooit zo ontgoocheld geweten"

  Roberto Martinez met Jesse De Preter op een event eind 2019.

  "Hij begon meteen over de Nations League." Jesse De Preter, advocaat van Roberto Martinez, bevestigt dat de Spanjaard zich op een toekomst met de Rode Duivels richt. Al vertelt hij ook dat de uitschakeling hard aankwam bij de bondscoach.

  Sinds de persconferentie na de fatale match tegen Italië in München hoorden we Roberto Martinez nog niet. Jesse De Preter, advocaat van de bondscoach, had de Spanjaard wel al enkele keren aan de lijn.

   

  "Hij was heel erg ontgoocheld", vertelt De Preter. "Ik heb hem nog nooit zo geweten - compleet anders dan na het WK in Rusland. Roberto begon wel meteen met een uitleg over de Nations League. In september en oktober zullen we er meteen moeten staan, besefte hij."

  Alles wijst er dus op dat Martinez ook op het WK nog bondscoach zal zijn van de Rode Duivels. Doordat hij na de wedstrijd tegen Italië niet op zijn eigen toekomst wou ingaan, stonden daar vraagtekens achter. "Maar dat is omdat Roberto zichzelf nooit voor de ploeg plaatst", verklaart De Preter.

   

  "Als het team wint, is dat volgens hem dankzij de spelers. Bij verlies geeft hij ze evenwel nooit de schuld. Roberto is daar heel consequent in - hij probeert nooit de aandacht op te eisen. Daarom wou hij het na de match tegen Italië niet over zijn eigen toekomst hebben."

  Het feit dat Roberto zo enthousiast over de Nations League praat, toont hoe gemotiveerd hij is.

  Jesse De Preter

  "De bondscoach heeft met volle zin en overtuiging een contract getekend tot het einde van het WK", gaat De Preter verder. "Hij wil dat uiteraard graag uitdoen. Het feit dat hij gisteren aan de telefoon al zo enthousiast over de Nations League begon te praten, toont aan hoe gemotiveerd hij nog is."