Flückiger triomfeert in Les Gets, Lecomte als topfavoriete naar Tokio

  Flückiger kwam solo aan.

  Mathias Flückiger heeft de wereldbekermanche cross-country in Les Gets naar zijn hand gezet. Op een glad en technisch parcours kwam de Zwitser solo aan in de Franse Alpen. Bij de vrouwen stond er opnieuw geen maat op de Franse Loana Lecomte.

  Bij de start van de uitgeregende 4e wereldbekermanche in het Franse Les Gets werden we meteen opgeschrikt door een val met onder meer Tom Pidcock. De Brit kroop moeizaam recht en moest uiteindelijk opgeven.

   

  Het chaotische begin zorgde met Luca Braidot voor een verrassende 1e leider. Toch duurde het liedje van de Italiaan niet lang, want op het technische gedeelte versnelde Flückiger een eerste keer.

   

  Cink, Hatherly en Sarrou moesten in de achtervolging, maar ondanks een val in de 4e ronde kon niemand Flückiger nog bijbenen. In de afdalingen reed de Zwitser namelijk veel te snel voor zijn concurrenten.

   

  De Tsjech Ondřej Cink ontdeed zich wel nog van zijn 2 metgezellen, maar kon nooit meer echt aanspraak maken op de overwinning. Sarrou vervolledigde het podium.

   

  Met een 15e plek in de einduitslag was Jens Schuermans de beste Belg.

  De top 5

  1. Mathias Flückiger in 1u27'33"

  2. Ondřej Cink -  25"

  3. Jordan Sarrou - 35"

  4. Alan Hatherly - 39"

  5. Nino Schurter - 1'12"

  Lecomte trekt als topfavoriete naar Tokio na 4 op 4

  Bij de vrouwen heeft de 21-jarige Loana Lecomte haar 4e wereldbekerzege op rij geboekt. Op het gladde en glibberige parcours van Les Gets voerde Lecomte het tempo al snel op, maar in de 2e ronde werd ze opnieuw gegrepen.

   

  Toch bleef de jonge Française druk zetten op haar concurrentes en na slippartijen van Ferrand-Prévot en regerend Olympisch kampioene Rissveds slaagde ze er toch in weg te geraken.

   

  Lecomte bleef haar technische baggage bergaf etaleren en soleerde naar de overwinning. Met een voorsprong van 51 seconden op Rissveds kon ze uiteindelijk uitgebreid de tijd nemen om haar zege te vieren.

   

  Na Albstadt, Nové Město na Moravě en Leogang was de jonge Lecomte nu dus ook duidelijk de sterkste in eigen land. De vraag is nu wie haar binnen 3 weken van de olympische titel kan houden in Tokio.

  De top 5

  1. Loana Lecomte in 1u27'23"
  2. Jenny Rissveds - 51"
  3.  Evie Richards - 1'10"
  4.  Pauline Ferrand-Prévot - 1'51"
  5.  Rebecca McConnell - 1'55"