Wimbledon gaat voor de maximumcapaciteit vanaf kwartfinales

  Een vol Centre Court vanaf de kwartfinales.

  Vanaf de kwartfinales op Wimbledon hoeven er geen zitjes meer leeg te blijven tijdens wedstrijden op Centre Court en Court 1. Dat betekent dat er sinds het begin van de coronapandemie opnieuw stadions volledig uitverkocht zullen zijn in het Verenigd Koninkrijk.

  Terwijl er al besloten was dat voor de finales de maximumcapaciteit zou gelden, heeft de Wimbledon-organisatie nu ook voor de kwartfinales al groen licht gegeven voor een capaciteit van 100 procent.

   

  Dat betekent dat er vanaf dinsdag dus 14.979 toeschouwers aanwezig mogen zijn op Centre Court. Voor de wedstrijden op Court 1 kunnen er 12.345 supporters de wedstrijden bijwonen.

   

  Ondanks de versoepeling moeten alle aanwezigen wel nog steeds de strenge voorschriften naleven.  Alleen een bewijs van volledige vaccinatie, een negatieve coronatest of immuniteit na een besmetting geeft toegang tot het toernooi.