Ook Tim Merlier houdt het na eerste Tourweek voor bekeken

  Geen sprint op de Champs-Élysées voor Tim Merlier. De spurter van Alpecin-Fenix volgt het voorbeeld van kopman Mathieu van der Poel en verlaat de Tour.

  In de Giro stapte Tim Merlier na 11 ritten vermoeid en ziek af, in de Tour houdt hij het nog wat vroeger voor bekeken. In een kletsnatte Alpenrit, net voor de rustdag, hield hij de pedalen stil.

   

  Alpecin-Fenix verliest in één dag dus kopman Mathieu van der Poel en sprinter Tim Merlier, de twee ritwinnaars van het team. Merlier greep in de eerste sprint zijn kans, maar zal niet op de Champs-Élysées sprinten.

   

  Jasper Philipsen zal nu de sprints voor zijn rekening moeten nemen. De Belgische spurter moest voorlopig vrede nemen met 2 keer de 2e plek en 1 keer de 3e plek. In Parijs moet hij de grote uitdager van Mark Cavendish worden.

  Lees ook: