Marianne Vos wint derde etappe Giro Donne en denkt aan Jolien Verschueren

  Vos denkt aan Jolien Verschueren.

  Er kan altijd nog eentje bij voor Marianne Vos. De Nederlandse heeft zondag haar 29e zege in de Ronde van Italië voor vrouwen (Giro Donne) gewonnen. De 34-jarige Nederlandse van Team Jumbo-Visma, die de zege opdroeg aan de betreurde Jolien Verschueren. Anna van der Breggen blijft leidster.

  De etappe van 135 kilometer tussen Casale Monferrato en Ovada was niet alleen erg heuvelachtig, er viel net als in de Tour ook veel regen. Het zorgde voor verschillende valpartijen en opgaves in het eerste gedeelte van de rit.

   

  Op aanvallen was het, ondanks de grote verschillen in het klassement, lang wachten. Een aanvalslustige Lucinda Brand zette in de erg lastige finale de juiste aanval van vier rensters op de rails. Marianne Vos, Elise Chabbey en Liane Lippert gingen mee.

   

  Vier sterke rensters, en dat bleek uit de steeds groter wordende voorsprong. Uiteindelijk ging die ruim boven de drie minuten. In de sprint voor de ritzege in de straten van aankomstplaats Ovada kwam niemand in de buurt van Vos. Haar landgenote Brand werd tweede, de Duitse Lippert derde. 

   

  Na afloop van haar overwinning droeg Vos de overwinning op aan de betreurde Belgische veldrijdster Jolien Verschueren, die deze week op haar 31e overleed. Ondanks de ruime voorsprong van de vier kwam de roze trui van de Nederlandse leidster Anna van der Breggen (SD Worx) daags voor de klimtijdrit niet in gevaar.

  Uitslag rit 3

  1. Marianne Vos (Ned) - 135km in 3u31'24"
  2. Lucinda Brand (Ned) - zelfde tijd
  3. Liane Lippert (Dui) - "
  4. Elise Chabbey (Zwi) - "
  5. Lisa Brennauer - 3'18"

  Klassement

  Rittenschema Giro Rosa 2021
          winnaar leider
  rit 1 02/07 Fossano - Cuneo (ploegentijdrit) 26,7 km Trek-Segafredo Winder
  rit 2 03/07 Boves - Prato Nevoso 100 km Van der Breggen Van der Breggen
  rit 3 04/07 Casale Monferrato - Ovada 135 km Vos Van der Breggen
  rit 4 05/07 Formazza - Riale Di Formazza (tijdrit) 11,2 km    
  rit 5 06/07 Milaan - Carugate 120 km    
  rit 6 07/07 Colico - Colico 155 km    
  rit 7 08/07 Soprezocco Di Gavardo - Puegnago Del Garda 110 km    
  rit 8 09/07 San Vendemiano - Mortegliano 129 km    
  rit 9 10/07 Deletto-Umberto - Monte Matajur 127 km    
  rit 10 11/07 Capriva del Friuli - Cormons 113 km