Ga naar de inhoud

Van Avermaet, Vansevenant en Benoot in selectie voor olympische wegrit

 za 3 juli 2021 11:12
Mauri Vansevenant heeft de selectie beet.
Mauri Vansevenant heeft de selectie beet.

Sven Vanthourenhout heeft zijn vijfkoppige selectie voor de wegrit op de Olympische Spelen bekendgemaakt. Naast de al geselecteerden Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn ook Greg Van Avermaet, Mauri Vansevenant en Tiesj Benoot van de partij.

Dat Remco Evenepoel (21) en Wout van Aert (26) de speerpunten zouden worden voor Tokio, was al langer duidelijk.

 

Het duo neemt de tijdrit voor hun rekening en deelnemers aan het werk tegen de klok moeten ook verplicht starten in de wegrit.

 

Bondscoach Sven Vanthourenhout had dus nog 3 vacante plekjes en de keuze is gevallen op titelverdediger Greg Van Avermaet (36), Tiesj Benoot (27) en Mauri Vansevenant (22).

 

Het trio Van Aert, Van Avermaet en Benoot bereidt de wegrit momenteel voor in de Tour de France, ploegmaats Evenepoel en Vansevenant vertoeven op hoogtestage in Livigno.

 

5 jaar geleden pakte ons land verrassend goud in de wegrit in Rio de Janeiro. Van Avermaet beleefde er zijn hoogdag met dank aan ploegmaats Philippe Gilbert, Tim Wellens, Serge Pauwels en Laurens De Plus.

 

De olympische wegrit bij de mannen wordt op 24 juli gereden (vrouwen: 25 juli), de tijdritten bij de mannen en vrouwen vinden op 28 juli plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ontdek de selecties in alle wielerdisciplines:

WEG

WEGRIT DAMES: 
Valerie DEMEY
Lotte KOPECKY
Julie VAN DE VELDE

TIJDRIT DAMES:
Julie VAN DE VELDE

WEGRIT HEREN:
Tiesj BENOOT
Remco EVENEPOEL
Wout VAN AERT
Greg VAN AVERMAET
Mauri VANSEVENANT

TIJDRIT HEREN:
Remco EVENEPOEL
Wout VAN AERT

 

PISTE:

MADISON & OMNIUM:
DAMES:
Jolien D'HOORE
Lotte KOPECKY

HEREN:
Kenny DE KETELE
Robbe GHYS

MTB:

DAMES:
Githa MICHIELS

HEREN:
Jens SCHUERMANS

BMX:

DAMES:
Elke VANHOOF

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.