Titelverdediger Thiem onzeker voor US Open: "Het wordt heel close"

  Dominic Thiem is herstellende van een polsblessure.

  Nummer 5 van de wereld Dominic Thiem is niet zeker dat hij zijn titel op de US Open kan verdedigen dit jaar. De Oostenrijker kampt met een blessure aan de rechterpols en voert een race tegen de klok op om op tijd klaar te geraken.

  Nadat hij al moest afzeggen voor Wimbledon is Dominic Thiem ook nog niet zeker van zijn deelname aan de US Open. "Het wordt heel close", vertelt de tennisser.

   

  "Zelfs voor ik er won, was de US Open al mijn favoriete toernooi. Het zou een droom zijn om daar opnieuw te beginnen, maar het wordt moeilijk. Ik kan niets garanderen en ik kan mezelf niets beloven."

   

  Thiem beleeft niet het beste seizoen uit zijn carrière. Voor zijn blessure kampte de Oostenrijker al met duizeligheid na zijn eerste Grand Slam-zege. Ook de strenge coronamaatregelen hadden een impact op de 27-jarige Thiem.