Nina Derwael kent olympische teammaats: Brassart, Verkest en Vaelen

  V.l.n.r.: Nina Derwael, Maellyse Brassart, Jutta Verkest en Lisa Vaelen.

  Gymfed heeft de 4 turnsters bekendgemaakt die ons land zullen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Tokio. Naast certitude Nina Derwael verdienden ook Maellyse Brassart, Jutta Verkest en Lisa Vaelen een plaatsje in het team na een lange selectiestrijd. 

  Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 hebben de meisjes van Team BELGYM zich geplaatst voor de Olympische Spelen. Dat hebben ze te danken aan een top 12 op het WK 2019 in Stuttgart.

   

  De voorbije maanden waren er heel wat selectiewedstrijden, met de Flanders International Team Challenge vorig weekend in Gent als climax. Daar kwamen 10 Belgische meisjes in actie in 2 teams, de selectiecommissie bracht de 4 namen vandaag naar buiten.

   

  Derwael is het uithangbord als dubbele wereldkampioene aan de brug. Ze is ook de oudste met haar 21 jaar. Maellyse Brassart (20) eindigde in Gent 3e in het allroundklassement, net voor Derwael, die een baaldag had.

   

  Jutta Verkest is met haar 15 de jongste, ze pakte vorige week brons op de grond, maar turnde vooral ook een sterk EK als invalster van Derwael. Ze eindigde 10e in de allroundfinale. Lisa Vaelen (16) is de 4e naam. Ze zat vorige week ook al in het team met Derwael, Brassart en Verkest in Gent.

  Derwael: "Ik probeer me niet te veel te focussen op de verwachtingen"

  Brassart: "Het was een hele moeilijke selectie"

  Verkest:"Ik ben echt superbij dat ik mee mag gaan"

  Vaelen: "Ik bekijk het stap per stap en we zien wel"