Waar was Yannick Carrasco? "Bepaalde jongens hebben minder krediet"

  Yannick Carrasco hoefde zijn hesje niet uit te doen tegen Italië.

  Nacer Chadli en Dennis Praet, het waren vreemde wissels tegen Italië. Velen hadden Yannick Carrasco verwacht. "Ik vond het een beetje vreemd dat hij niet gebruikt werd", zegt Peter Vandenbempt.

  In minuut 69 tegen Italië gooit Roberto Martinez Dries Mertens en Nacer Chadli in de strijd. Enkele minuten later raakt die laatste geblesseerd. Bijna iedereen verwacht dan dat Yannick Carrasco zijn kans krijgt, maar Dennis Praet is de vervanger van Chadli.

   

  "Carrasco had ik ook wel verwacht", vertelde Gert Verheyen in de analyse na de match, "maar of dat een verschil had gemaakt, dat kun je nooit bewijzen."

   

  "Het is duidelijk dat bepaalde jongens minder krediet hebben dan anderen. Dat is een beetje eigen aan elke trainer. Je hebt altijd jongens waar je hard in gelooft en die je het meer gunt, al zal geen enkele trainer dat ooit willen toegeven."

  Het is duidelijk dat bepaalde jongens minder krediet hebben dan anderen. 

  Gert Verheyen

  Vandenbempt: "Niet de Carrasco van Atletico"

  "Ik vond het een beetje vreemd dat Carrasco niet gebruikt werd", zegt Peter Vandenbempt, "maar tegelijkertijd kan je zeggen dat hij in de wedstrijden op het EK die hij wel heeft gespeeld niet de Carrasco was van Atletico Madrid."

   

  "Plus dat er eventueel iets gebeurd is waar we geen weet van hebben."

  Bondscoach: "Doku hield het 90 minuten vol"

  De bondscoach krijgt het laatste woord. "Yannick Carrasco zou invallen voor Jeremy Doku, maar die hield het 90 minuten uit", zei Roberto Martinez gisteravond laat op de persconferentie. "Daarom kwam Yannick niet in."

  Lees ook: