VIDEO: De bittere pil voor Roglic, koppelkoers Van Aert-Van der Poel

  De 7e etappe in de Tour de France werd aangekondigd als een klassieker en heeft geenszins ontgoocheld. Mathieu van der Poel en Wout van Aert zaten in de kopgroep, Matej Mohoric was de sterkste vluchter en Primoz Roglic incasseert een nieuwe opdoffer. Bekijk hier de hoogtepunten.

  1. Omvangrijke kopgroep met Van der Poel en Van Aert na veel vijven en zessen

  Als een bende op hol geslagen paarden: zo gedraagt het peloton zich in een waanzinnig snelle openingsfase. 

   

  29 renners rukken zich uiteindelijk los uit het peloton. Liefst 7 Belgen hebben een neus voor het juiste moment: Van Aert, Campenaerts, Van Moer, Gilbert, Stuyven, Meurisse en Bakelants.

   

  Minstens even interessant: leider Van der Poel kan zich in de spits van de koers volledig uitleven, onder meer Nibali, Kragh Andersen, Yates, Cort, Konrad en Skujins houden hem gezelschap.

   

  In het peloton kijkt iedereen naar Tadej Pogacar en UAE, dat meer dan een stevig jasje moet uitdoen. De kopgroep verzamelt uiteindelijk 7'30".

  2. Mohoric en Van Moer verlaten de vlucht

  Na het eerste bergje van de dag verbrokkelt de kopgroep. Matej Mohoric neemt Brent Van Moer mee, het duo rijdt een minuut weg van de overige vluchters.

  De Belgische inbreng wordt op 45 kilometer van de aankomst nog wat groter: Jasper Stuyven en Victor Campenaerts springen naar het kopduo. Op een van de volgende bergjes haakt de uurrecordhouder als eerste af.

  3. Mohoric laat de Belgen in de steek

  De motor van Matej Mohoric valt niet stil. Op de Signal d'Uchon, de scherprechter van 2e categorie, botsen de Belgen op de Sloveense beer. In de achterhoede hebben ze te veel gepokerd en komen ze geen meter dichter.

  4. Roglic lost, Carapaz valt aan

  Ook bij de favorieten zitten ze niet stil. Primoz Roglic ondervindt nog te veel hinder na zijn valpartij en kan het tempo van de ruime favorietengroep niet volgen. 

   

  Voor Richard Carapaz gaat het niet snel genoeg: hij valt aan, niemand volgt.

  5. Van Aert springt, Van der Poel kleeft aan zijn wiel

  Voor de dagzege komen ze te laat (of schieten ze te kort), maar de gele strijd is nog niet voorbij. Wout van Aert laat zijn tanden nog eens zien, Mathieu van der Poel verroert geen vin.

  6. Mohoric wint, Van der Poel hijgt uit, Carapaz pakt geen seconden

  De Sloveense vluchter rekt zijn inspanning tot de finish. Daar springt Mathieu van der Poel nog naar de 4e plek. De Nederlander gaat languit liggen om te bekomen van zijn inspanning.

   

  Bij de tenoren levert de krachttoer van Carapaz niets op, Roglic mag eindwinst nu definitief vergeten. Hij verliest 4 minuten.

  Lees ook: