Ook zonder Antetokounmpo zet Milwaukee stap richting NBA-finale, Lopez dunkt erop los

  Brook Lopez dunkte erop los.

  Milwaukee heeft zijn superster Giannis Antetokounmpo niet nodig gehad om Game 5 in de finale van de Eastern Conference naar zich toe te trekken: 123-112. De Bucks hebben nog 1 zege nodig voor de grote NBA-finale, dat kan zaterdag in Atlanta of maandag in eigen huis.

  De "Greek Freak" viel dinsdag in de 4e match uit met een knieblessure, maar de dubbele MVP werd op gepaste wijze vervangen door Brook Lopez, die er in het begin van de match danig op los dunkte. De Amerikaan gaf zijn maats het goeie voorbeeld en kwam tot 33 punten.

   

  Samen met de 26 punten en 13 rebounds van Khris Middleton en de 25 punten en 13 assists van Jrue Holiday lieten de Bucks er geen twijfel over bestaan dat ze meer zijn dan 1 speler. En tel daar nog de 22 punten van Bobby Portis bij.

   

  Bij Atlanta ontbrak opnieuw Trae Young met een bloeduitstorting aan zijn voet. De grote man bij de Hawks in Game 4 was Bojan Bogdanovic, die werd nu ook beste schutter met 28 punten, maar dat volstond niet.


  Nog 1 zege heeft Milwaukee nodig om voor de 3e keer in de clubgeschiedenis door te stoten naar de NBA Finals. In 1971 won het die, in 1974 verloor het.


  Woensdag wisten de Phoenix Suns zich al te verzekeren van een ticket voor de finale. De ploeg uit Arizona won met 103-130 van de LA Clippers en kwam zo op een onoverkomelijke 4-2 voorsprong in de finale van de Western Conference.

  Tweets over de match:

  NBA play-offs

  Finale Phoenix-Milwaukee 2-4
  Phoenix Milwaukee 118-105
  Phoenix Milwaukee 118-108
  Milwaukee Phoenix 120-100
  Milwaukee Phoenix 109-103
   Phoenix Milwaukee  119-123
  Milwaukee Phoenix 105-98
  Conference Finals
  Oosten
  Atlanta Milwaukee 2-4
  Westen
  LA Clippers Phoenix 2-4
  Tweede ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 3-4
  Brooklyn Nets Milwaukee Bucks 3-4
  Westen
  Utah Jazz LA Clippers 2-4
  Phoenix Suns Denver Nuggets 4-0
  Eerste ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Washington Wizards 4-1
  New York Knicks Atlanta Hawks 1-4
  Milwaukee Bucks Miami Heat 4-0
  Brooklyn Nets Boston Celtics 4-1
  Westen
  Utah Jazz Memphis Grizzlies 4-1
  LA Clippers Dallas Mavericks 4-3
  Denver Nuggets Portland Trail Blazers 4-2
  Phoenix Suns LA Lakers 4-2