Leeft België-Italië ook in de Tour? "Wie is KDB?", "Pffffff" en "Hoe laat?"

  Thomas De Gendt en Greg Van Avermaet.

  Om 21 u kijken België en Italië elkaar in de ogen op het EK voetbal. Voor de Rode Duivels alle aandacht opeisen, zijn de renners in de Tour de France aan zet. Maar hoe ver gaat hun liefde voor de nationale voetbalploeg? "Ik zal het wel volgen dankzij de berichtgeving bij Sporza."

  Thomas De Gendt is meestal een goeie voorspeller. Wat denkt hij: speelt Kevin De Bruyne vanavond of niet?

   

  "Wablieft?", schrikt De Gendt al lachend. "Wie is dat? Ik heb geen idee. Hij zal misschien invallen in de tweede helft."

   

  Zal De Gendt de match van de eerste tot de laatste minuut volgen? Hij blaast eens luid: "Pfff: voetbal interesseert me niet zo."

   

  "De rest van de ploeg zal wel kijken in onze bus. De vorige keer (tegen Portugal) heb ik me bij hen gezet voor de sfeer. Het is grappig om te zien hoe ze er in opgaan."

   

  "Waarschijnlijk zal ik me dus weer in de bus zetten, maar meer om mijn ploegmaats te bekijken dan de match."

  Van Avermaet als 3e doelman?

  • Victor Campenaerts: "Of ik wakker lig van de match van de Duivels? Absoluut niet. Ik zal misschien fans verliezen, maar ik ben geen ongelofelijke voetballiefhebber."

  • Tiesj Benoot: "Het EK is een toffe afleiding in de Tour."

  • Greg Van Avermaet: "Ik kijk zeker. Als grote voetbalfan wil ik dat niet missen. Ik hoop dat mijn ogen niet toevallen na deze lange rit. Dat de Duivels nog een 3e doelman zochten? Ik wou me opgeven bij Waasland-Beveren, voor de Duivels ben ik niet goed genoeg."

  • Wout van Aert: "Ik hoop dat we vaart maken in deze lange rit zodat we om 21 u in ons bedje liggen en naar de match kunnen kijken."

  • Oliver Naesen: "Hoe laat begint de match? 21 u? Dat wordt moeilijk. Dan zitten we aan de eettafel of liggen we op de massagetafel. Ik zal met mijn smartphone de berichtgeving bij Sporza volgen."

  meer over België-Italië: