IN BEELD: Dolle tifosi wachten José Mourinho op in Rome

  Mourinho wordt de nieuwe coach van Roma.

  José Mourinho is vanmiddag aangekomen in Rome. De nieuwe coach van AS Roma - die nota bene werd overgevlogen door zijn clubeigenaar - werd er opgewacht door honderden tifosi.

  Hij liet een tijdje op zich wachten, maar José Mourinho is vrijdag geland in Rome. De coach tekende in Roma een contract voor drie seizoenen. Hij volgt zijn landgenoot Paulo Fonseca op.

   

  Mourinho werd vandaag overgevlogen naar Italië. Leuk detail: Dan Friedkin, de Amerikaanse eigenaar van Roma zat zelf in de cockpit van Mourinho's vliegtuig. De stinkend rijke Friedkin is immers ook piloot en verzamelaar van antieke vliegtuigen. 

   

  Enkele uren eerder had Mourinho zijn aankomst zelf aangekondigd. "Supporters van Roma, ik ben bezig met mijn spullen te pakken. Tot binnenkort. Ik kom eraan", zei de Portugees in het Engels en het Italiaans in een video die door de club verspreid werd.

  Contract voor 3 jaar in Rome

  De 58-jarige Portugees ondertekende op 4 mei een contract voor drie seizoenen, amper twee weken nadat hij bij Tottenham de laan werd uitgestuurd. 

   

  Volgens Italiaanse media moet de Portugees eerst vijf dagen in quarantaine op het trainingscomplex van Roma. Mourinho keert na elf jaar terug naar de Serie A. In 2010 verliet hij Inter Milaan na het behalen van een historische triple: titel, beker en Champions League.

   

  Dat de tifosi in Rome nog niet echt met hun gedachten bij de kwartfinale tussen Italië en België zitten, werd duidelijk. Mourinho werd door honderden Roma-fans opgewacht in de stad.

  Mourinho kondigde eerder al zijn aankomst aan:

  Mourinho zwaait naar de aanwezige fans:

  FOTO: De Mourinho-gekte in Rome