Een nieuwe mokerslag voor Primoz Roglic: Sloveen verliest bijna 4 minuten

  Primoz Roglic mag een goed klassement in de Tour de France nu echt wel op zijn buik schrijven. De Sloveen kon woensdag de schijn nog een beetje ophouden in de tijdrit, maar op het eerste bergje van 2e categorie ondervond hij vandaag veel te veel hinder van zijn val afgelopen maandag. Hij kreeg bijna 4 minuten aangesmeerd.

  Door de waanzinnige snelheid en de druk op UAE en Tadej Pogacar was het voor de overige klassementsmannen zeker geen snipperdag in de Tour de France.

   

  Op de klim van 2e categorie, de lastigste hindernis in de finale, ging het voor Primoz Roglic te snel. De Sloveen klampte nog lange tijd aan, maar uiteindelijk sprong de elastiek.

   

  Roglic werd niet opgewacht door een ploegmakker en stond er in de laatste 20 kilometer alleen voor. Hij verloor 3'48" op Tadej Pogacar en co.

   

  Jumbo-Visma zal zijn boontjes nu te week leggen op Jonas Vingegaard. En waarom niet op Wout van Aert, nog altijd 2e in de stand?

  Maassen: "Klassement van Roglic is voorbij"

  Ook ploeggenoot Steven Kruijswijk ziet dat Roglic pijn heeft op de fiets. "In de tijdrit heeft hij alles gegeven. We hoopten dat hij erdoor zou komen, maar nu zie je dat dat niet realistisch was."

   

  Ploegleider Frans Maassen zal de situatie vanavond bekijken. "We hadden gehoopt dat Primoz kon overleven, maar hij ziet af. Vanavond maken we het plan op voor de komende bergetappes. Maar spijtig genoeg is het algemeen klassement voorbij voor Primoz. Dat is pijnlijk, maar realistisch."

  Lees ook: