Zulte Waregem bestaat 20 jaar: fans mogen gratis taartje afhalen

    Zulte Waregem pakte in 2017 nog de Beker van België.

    Zulte Waregem bestaat 20 jaar en dat moet uiteraard met taart gevierd worden. De fans die een abonnement hebben voor komend seizoen, kunnen vandaag een gratis taartje afhalen bij de plaatselijke bakker.

    Exact 20 jaar geleden vormden Zultse VV en KSV Waregem een fusie. SV Zulte Waregem was geboren. 20 jaar later staan er 2 bekers van België in de prijzenkast. In 2006 won "Essevee" de finale tegen Moeskroen met 2-1 en in 2017 pakten ze opnieuw de beker na een strafschoppenreeks tegen KV Oostende.

     

    In de Belgische competitie beleefde Zulte Waregem in het seizoen 2012/2013 een sprookje. Met sterkhouders als Thorgan Hazard en de ondertussen betreurde Junior Malanda grepen ze op het veld van Andrlecht maar net naast de titel. In het seizoen 2016/2017 werd de club voor het eerst in de geschiedenis herfstkampioen.