Licentiecommissie legt Standard transferverbod op tot schulden afgelost zijn

  Standard mag voorlopig geen spelers meer halen.

  Het blijft rommelen bij Standard. De club uit Luik mag voorlopig geen nieuwe spelers aantrekken, ook niet op huurbasis. Dat is het gevolg van een voorlopig transferverbod. De licentiecommissie van de KBVB wil dat de club eerst haar schulden aanzuivert.

  Bij andere clubs draait de transfermolen op volle toeren, maar in Luik zal het nog een tijdje stil blijven. De reden? Dinsdagavond bracht de Licentiecommissie Standard op de hoogte van een tijdelijk transferverbod.

  De club mag geen spelers kopen en zelfs niet huren.

   

  De reden is de slechte financiële situatie van de club. Eerst moet er geld in het laatje komen. Er moeten dus eerst spelers verkocht worden. Zo zou Zinho Vanheusden de club bijvoorbeeld wat geld moeten opleveren. 

   

  Als dat gebeurt en Standard zijn schulden zo kan aanzuiveren, wordt het verbod opgeheven. 

   

  Nog meer kopzorgen dus voor Standard. Gisteren raakte ook al bekend dat Michel-Ange Balikwisha zijn contract eenzijdig verbroken had.