Philipsen verstopt zich na 2e plaats: "Zo voed je je frustraties via de pers"

  Jasper Philipsen (rechts) was niet helemaal tevreden met de manier waarop Mark Cavendish sprintte.

  Jasper Philipsen behaalde met een 2e plaats zijn beste resultaat ooit in de Tour de France, maar toch was hij achteraf te ontgoocheld om de pers te woord te staan. Een inschattingsfout, zo vindt Sven Nys.

  In de sprint van rit 3 eindigde Jasper Philipsen 2e achter Tim Merlier, in rit 4 was hij 3e en in Châteauroux weer 2e. Toch was niemand bij Alpecin-Fenix na de etappe beschikbaar om te reageren.

   

  "Het is niet evident, maar ik vind het een grote fout om nu geen interviews te geven", zegt Sven Nys in de dagelijkse podcast Sporza Tour. "Philipsen krijgt 2 kansen om te sprinten en de ploeg doet het 2 keer perfect, maar 2 keer wordt hij op zijn plaats gezet door een Cavendish in heel goeden doen."

   

  "Er is niets mis mee om 2e te worden in de Tour, maar het gaat wel om de winnaar. En ze hebben met Merlier iemand in huis die al bewezen heeft dat hij in de Tour kan winnen en dat wellicht kan herhalen."

   

  "Dat is dus allemaal niet evident, maar ik zou zeggen: kom toch met je verhaal. Dan zorg je ervoor dat de frustraties niet extra gevoed worden door de pers. Die gaan nu misschien hun eigen verhaal verzinnen. Dat is een fout van de ploeg."

   

  "Je kunt niet altijd winnen, door met je verhaal naar buiten te komen, haal je de stop wel uit de fles. Daar zitten we op te wachten."

  Als je met je verhaal naar buiten komt, haal je de stop uit de fles.

  Sven Nys

  "Als hij voor groen gaat, was het wél de juiste keuze"

  Een mogelijke verklaring voor de keuze voor Philipsen in plaats van Merlier zou kunnen zijn dat Philipsen met een groene droom in zijn hoofd zit. Sven Nys: "Als hij blijft sprokkelen bij de tussensprints en hij wordt steeds 2e of 3e in de eindsprint, dan kun je zoals Sagan de voorbije jaren het groen pakken."

   

  "Laat ons dus nog even uitkijken hoe het evolueert, want hij staat er goed voor  in de strijd om groen (2e op 46 punten van Cavendish). In de komende  ritten zal hij in principe meer punten moeten kunnen pakken dan Cavendish."

   

  "Als dat van in het begin het plan was, dan hebben ze bij Alpecin-Fenix wel de juiste keuze gemaakt. Alleen is het momenteel niet duidelijk of dat ook effectief het plan was."

  Lees ook: