Barcelona, Real Madrid en Juventus hoeven geen sancties te vrezen voor Super League-initiatief

  Ook volgend seizoen zullen Barcelona en Juventus in de Champions League aantreden.

  Een Spaanse rechtbank heeft vandaag beslist dat de UEFA alle juridische sancties tegen Barcelona, Real Madrid en Juventus moet intrekken. Die 3 clubs zijn de laatsten die de stekker nog steeds niet uit het Super League-project getrokken hebben.

  Het lijkt al een eeuwigheid geleden, maar de plotse oprichting van een "Super League" krijgt dan toch geen staartje voor de deelnemende clubs. Eerder waren 9 van de 12 stichtende ploegen al uit het project gestapt, waardoor hen gratie verleend werd.

   

  Nu hoeven ook Barcelona, Real Madrid en Juventus zich geen zorgen meer te maken over eventuele sancties. De dreigementen van de UEFA om hen uit te sluiten van zowel hun eigen competitie als de Champions League krijgt dus geen vervolg. 

   

  Juventus-voorzitter Andrea Agnelli liet eerder al verstaan "nog steeds in dialoog te willen gaan met de UEFA om  de problemen van het Europese voetbal aan te pakken".