Gevechtssporten duiken steeds meer op in esports. Belg Takamura is wereldtop

  Binnenkort kunt u op de Olympische Spelen genieten van gevechtssporten als karate, judo en boksen. Maar ook digitaal duiken er steeds meer toernooien op. Zo is er op dit moment de Intel World Open , een esportkampioenschap in samenwerking met het Olympisch comité. De  beste Belgische speler Takamura is er net uitgeschakeld. 

  Houmaid Rabie, beter bekend onder zijn gamernaam Takamura, mag zich al jaren een van de beste Street Fighter V-spelers noemen. De videogamereeks Street Fighter verscheen voor het eerst in 1987 en inspireerde doorheen de jaren tal van andere vechtgames zoals Mortal Kombat en Tekken.

  De 20-jarige Takamura maakte zijn debuut in 2017, toen hij tot "Most valuable player" werd gekroond door de BBC.

  “Ik ben met Street Fighter V begonnen in 2016”, vertelt Takamura. “Vechtgames blijven populair in ons land en ik hou ervan hoe alles rond Street Fighter V de laatste jaren geëvolueerd is. Er duiken steeds meer competities op en getalenteerde nieuwe spelers vinden sneller hun weg naar de top.”

  Takamura werd lang gezien als een underdog, maar mag zich nu met trots de vijfde beste Street Fighter V-speler ter wereld noemen. Zijn geheim? Constant bijleren.

  “Ik heb geen vast trainingsschema,” zegt Takamura. “Voor een groot toernooi spendeer ik het grootste deel van mijn tijd aan het bestuderen van mijn tegenstander. Ik analyseer hun strategieën en leer zo waar hun sterktes en zwaktes liggen. Ik herbekijk ook mijn eigen wedstrijden, zo herken ik sneller mijn fouten en kan ik mijn tactiek bijsturen waar nodig.”

  De voorbije maand nam Takamura niet enkel deel aan de Intel World Open, hij kwalificeerde zich ook voor de Capcom Pro Tour, het ultieme internationale toernooi voor vechtgames.

  Wil je zelf graag deelnemen aan een toernooi? Schrijf je in via e.sporza.be