Ineos-toppers verloren (nog meer) terrein in tijdrit: "Denken nog altijd aan eindzege"

  Carapaz, Porte en Thomas staan alle drie nog altijd in de top 25.

  Jarenlang was de Tour de France het favoriete speelterrein van Team Sky/Ineos, maar sinds de Slovenen zijn opgestaan speelt het Britse team tweede viool. De tijdrit was alvast niet hoopgevend voor de ambities van kopmannen Richard Carapaz en Geraint Thomas.

  Carapaz: "Toch tevreden over tijdrit"

  Richard Carapaz was van de kopmannen van Ineos het best door de tumultueuze openingsdagen gesparteld. Maar de tijdrit van de Ecuadoraan was een ontgoocheling: 1'44" kreeg hij aan de broek van Tadej Pogacar.

   

  "Toch zijn we tevreden na de tijdrit", verrast hij. "Het was niet gemakkelijk, maar we hebben er het beste uitgehaald. We doen nog altijd mee, we moeten vooral naar de positieve dingen kijken."

   

  "Voor mij ziet het er vanaf nu alleen maar beter uit", zegt de voormalige Giro-winnaar. "De moeilijke etappes komen er nog aan. We hebben ook een sterke ploeg, dat speelt in ons voordeel. We denken nog altijd aan de eindzege."

  Thomas: "Blijven vechten"

  Geraint Thomas had gehoopt in de tijdrit zijn slag te kunnen slaan, maar door zijn valpartij kon hij zijn kansen niet helemaal verdedigen. Hij staat nu op bijna 2 minuten van gele trui Van der Poel.

   

  "Ik heb de beste tijdrit gereden die ik in mij had. Misschien was ik wat te voorzichtig van start gegaan, maar meer zat er niet in."

   

  "Uiteraard voelde ik mij niet 100%, maar ik wil daar niet op blijven terugkomen. Ik denk dat mijn tempo voldoende was, alleen miste ik de power."

   

  "We mogen hier niet al te lang bij stilstaan. We moeten gewoon blijven vechten, denk ik."

  Porte: "Ik ben misschien extra troefkaart"

  Met Richie Porte, vorig jaar nog 3e in Parijs, had Ineos nog een derde topper aan de start, maar hij houdt zich aan zijn belofte om zich weg te cijferen voor Carapaz en Thomas.

   

  "Ik had er wel liever beter voor gestaan, maar door die valpartij heb ik veel tijd verloren. Het is niet anders."

   

  "Ik betwijfel of ik van de andere teams een vrijgeleide zal krijgen (Porte staat op 3'58"), maar het kan een interessante troefkaart zijn. Sowieso ben ik hier voor Carapaz en G. Ik ken mijn plaats in deze Tour."

  Lees ook: