Wuyts: "Wat als Tim Merlier het karakter had van Thibaut Courtois?"

  Michel Wuyts in Villa Sporza Tour.

  Jasper Philipsen sprintte in de zesde etappe naar de tweede plaats. Na afloop was de renner niet beschikbaar voor commentaar. Begrijpelijk volgens Michel Wuyts. "Maar ik had Merlier verwacht in deze sprint."

  Voor de tweede sprint op een rij trokken ze bij Alpecin-Fenix de kaart-Philipsen. Nochtans leek deze rit perfect op maat te zijn van Tim Merlier. "We hebben geen zicht op de interne keuken bij Alpecin-Fenix. Maar je zou geneigd zijn om te zeggen dat Merlier sneller is", zegt José De Cauwer.

   

  "Ik had hier ook Merlier verwacht", zegt Michel Wuyts. "Gezien de aard van de laatste rechte lijn vlak en licht dalend is. Met zijn snelheid, à la Petacchi, is hij moeilijk te remonteren als hij perfect gepiloteerd wordt."

   

  Nochtans zei Van der Poel voor de start dat het voor Merlier zou zijn. "Tot onze grote verbazing, ondanks de voorspelling van Van der Poel over de kaart-Merlier, is het toch anders gelopen."

  Als ze onderweg die keuze hebben gemaakt, dan vind ik dat fout

  Michel Wuyts

  "Ik weet niet wat er zich heeft afgespeeld. Als ze onderweg die keuze hebben gemaakt, dan vind ik dat fout. Die keuze moet je voor de start maken. En dan moet je je daaraan houden ook. Tenzij Merlier heeft aangegeven dat hij niet goed is natuurlijk", zegt Wuyts.

   

  "Ze zeggen ook zo weining", merkt De Cauwer op. "Van der Poel komt zo even zeggen dat het Merlier wordt. Als we de vraag dan aan de ploegleider stellen, dan zegt hij dat ze daarover niet spreken. Wat is het dan nu?"

   

  "Mocht Merlier het karakter hebben van Courtois dan zou hij zeggen: het is aan mij en aan niemand anders", zegt Wuyts.

   

  "Welke ploeg heeft twee sprinters mee?" vraagt De Cauwer zich af. "Geen enkele."

  Philipsen heeft er goed aan gedaan om meteen naar de bus te trekken

  Michel Wuyts

  Michel Wuyts kan de reactie van Philipsen na afloop van de rit wel begrijpen. "Ik denk dat hij er goed aan gedaan heeft om meteen naar de bus te trekken. Mocht hij meteen antwoorden op vragen van de pers, dan zou hij zijn gal spuwen op weet ik veel wie."

  Bekijk hier het fragment uit Villa Sporza Tour:

  Lees ook: