Wout van Aert grijpt naast ritzege en geel: "Ik had niet de benen waar ik op gehoopt had"

  Wout van Aert werd vierde op 30 seconden van Pogacar.

  De tweeledige missie van Wout van Aert - ritwinst én de gele trui - zat er vandaag niet in. Van Aert finishte in de tijdrit in de Tour als 4e op een halve minuut van Tadej Pogacar. "Het is spijtig dat ik naast beide doelstellingen grijp", zegt Van Aert.

  Tadej Pogacar zette de tijdrit met een kanontijd naar zijn hand."Ik had misschien niet gedacht dat hij de zwaarste concurrent zou zijn, maar een verrassing kan je dit nu ook weer niet noemen", zegt Van Aert.

   

  "Ik heb vandaag alles gegeven en ik heb geen fouten gemaakt, maar ik had niet de benen waar ik op gehoopt had."

   

  Van Aert is ontgoocheld dat hij niet zijn beste tijdrit heeft kunnen neerzetten. "In het openingsweekend was ik niet goed genoeg om mee te doen, maar heb ik wel alles gegeven om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Met het oog op de tijdrit natuurlijk."

   

  "Ook de vorige twee dagen heb ik hier echt naar toegewerkt. Dan is het spijtig dat ik naast beide doelstellingen grijp."

   

  Van Aert had de tijdrit deze ochtend nog verkend en wist dat het heel lastig zou worden. "In het begin is het echt klimmen en daarna gaat het constant op en af. Je had telkens een afwisseling van kracht."

   

  "Daarvoor had je echt goede benen nodig om telkens over de limiet te gaan en nadien weer te recupereren. Die had ik vandaag niet."

   

  "Ik ben teleurgesteld na vandaag. Ik had gehoopt kort bij de dagzege te zijn, maar daar zit ik nu ver van."

  Ik had gehoopt kort bij de dagzege te zijn, maar daar zit ik nu ver van

  Wout Van Aert

  "Ik zal sprinten in de komende ritten"

  Mathieu van der Poel leverde een sterke prestatie af in de tijdrit. "Het is misschien de eerste tijdrit die hij volle bak rijdt. Hij blijkt in een geweldige vorm te zitten", zegt Van Aert.

   

  In het algemeen klassement blijft Van Aert hangen op 30 seconden van van der Poel. Of geel nog mogelijk is? Daar twijfelt Van Aert over. 

   

  "In de sprintritten kan ik bij winst maar 10 seconden dichter komen en ze zijn nu ook snel in de bergen. Ik denk het dus niet. Maar ik zal sowieso wel nog sprinten."

   

  Bekijk hier de reactie van Van Aert:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5