Villa Sporza: "Winnaar vrijdag is EK-favoriet", "Geen problemen met bezoekjes"

Er blijven nog acht teams over op het EK voetbal. Is er een uitgesproken favoriet voor de eindzege? Imke Courtois, Gert Verheyen, Aster Nzeyimana en Johan Boskamp bespraken de weg naar de finale in Villa Sporza. Ook de familiebezoekjes en het EK van Dries Mertens passeerden de revue.

"Engeland zit aan de goede kant, scorend Spanje ook gevaarlijk"

"Ik denk dat de winnaar van de wedstrijd vrijdag de favoriet is voor de eindzege. Voor mij zijn België en Italië de beste ploegen op dit toernooi", zegt Imke Courtois.

 

Aster Nzeyimana: "De eerste drie wedstrijden van Italië gingen wel heel vlot. Maar wat ze tegen Oostenrijk hebben gepresteerd, vond ik heel hoopgevend. Het was een moeilijke wedstrijd en ze boekten een resultaat in het slot. Straf. De Italianen staan er nog beter voor dan bij de start van het toernooi."

 

Gert Verheyen kijkt ook eens naar de andere tabelhelft. "Ik vind dat er niemand vier matchen top gepresteerd heeft. Ik zie België bij de favorieten. Spanje met goals is heel goed. Engeland zit aan de goede kant en hen verwacht ik wel in de finale."

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

"Slim van Martinez om families te laten komen"

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat de Duivels voor de wedstrijd tegen Portugal het bezoek hadden gekregen van enkele familieleden. "Een slimme zet van Roberto Martinez", zegt Imke Courtois.

 

"Ik was wel een beetje verrast omdat er eigenlijk niets mocht georganiseerd worden", zegt Verheyen. "Ik zie er geen probleem in. Het is misschien een klein risico dat je neemt, stel dat er nog een besmetting volgt."

 

"Het zou een grote contradictie zijn mocht een stadion met 50.000 mensen gevuld mogen zijn, maar een speler zijn eigen familie niet eens op een veilige manier mogen zien."

"Mertens heeft al betere periodes gehad"

Dries Mertens speelt vrijdag tegen zijn tweede land. Hij kent Italië als zijn broekzak na acht jaar bij Napoli. Is dat een voordeel? 

 

"Ja. Hij kan het Italiaanse spel heel goed inschatten", denkt Imke Courtois. "Net als Romelu Lukaku trouwens. Het gaat dan vooral om nuances uit de kleedkamers."

 

Gert Verheyen heeft toch zijn bedenkingen. "Italië zal geen geheimen meer hebben voor onze technische staf. Alle ploegen op dit EK worden plat gescout."

 

Mertens speelt voorlopig niet zijn beste toernooi. "Klopt, hij is al beter geweest, ook bij de Duivels", vindt Courtois. "Maar hij levert nog altijd belangrijk werk. Ik hoop nog op een betere Dries Mertens."

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

De dag van de Duivels: