IOC-voorzitter Thomas Bach trekt op 8 juli al naar Tokio

    Thomas Bach, voorzitter van het IOC.

    Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) reist op 8 juli af naar Tokio. In de Japanse stad vinden momenteel de laatste voorbereidingen plaats voor de Olympische Spelen die op 23 juli van start gaan. 

    De voorzitter van het IOC, Thomas Bach, trekt volgende week al naar Japan in aanloop naar de Olympische Spelen die deze maand van start gaan. De Duitser zou aanvankelijk in mei al afreizen naar Tokio, maar toen gooiden de coronabeperkingen roet in het eten.

     

    Ondanks hevig protest van de Japanse bevolking lijken de Olympische Spelen nu toch met een jaar vertraging van start te gaan in Tokio. Toch zullen er nog steeds strenge maatregelen gelden in het land. Zo zijn er geen buitenlandse toeschouwers welkom tijdens de Spelen.