VIDEO: Pogacar doet meer dan bevestigen, Van der Poel ontdekt zichzelf

  Pogacar rijdt een perfecte tijdrit.

  De tijdrit in de Tour de France heeft de kaarten nog eens duidelijk gelegd: Tadej Pogacar is topfavoriet nummer 1 voor eindwinst, Mathieu van der Poel verlengt zijn geel hoofdstuk en Wout van Aert schoot tekort voor de dagzege.

  1. Slipper Bissegger, averij bij McNulty

  Stefan Bissegger (23) en Brandon McNulty (23) hebben bij de jeugd en inmiddels bij de profs al bewezen dat ze kunnen tijdrijden, maar in Laval was de ruiker bloemen niet voor hen weggelegd.

  Bissegger verloor kostbare seconden na een slipper, al mag hij vooral gefeliciteerd worden voor zijn correctievermogen. 

   

  McNulty, een ploegmakker van Tadej Pogacar, kwam dan weer ten val en reed met bebloede knieën over de finish.

  2. De flesdop van Brent Van Moer

  Brent Van Moer kon gisteren net niet de champagne ontkurken op het podium in Fougères. Als we zien wat er vandaag met een flesje frisdrank gebeurde, dan hadden we het wel eens willen zien tijdens de ceremonie... 

  3. Pogacar verbaast vriend en vijand (opnieuw)

  De winnaar? Tadej Pogacar! Na de klimtijdrit in La Planche des Belles Filles vorig jaar doet hij het nu ook op het vlakke. De Sloveen imponeert en legt de Tour misschien nu al in een beslissende plooi.

  4. Van Aert slaagt niet in zijn missie

  Wout van Aert spaarde zich de afgelopen dagen voor deze tijdrit, maar de dagzege zat er nooit in. Van Aert eindigde 4e op een half minuutje.

  5. Van der Poel blijft op zijn troon

  Mathieu van der Poel leek een vogel voor de kat, maar de Nederlander bewees nu ook tot wat hij in staat is op een tijdritfiets. De alleskunner behoudt het geel, tot vreugde van Alpecin-Fenix (en de ploeg van Tadej Pogacar?).

  Lees ook: