KBVB: "Spelers die dat wilden, hebben familie gezien voor match tegen Portugal"

  De Rode Duivels op training.

  Enkele Rode Duivels hebben voor de match tegen Portugal de kans gekregen om hun familie even te zien. Dat nieuws werd gelanceerd door de Franse sportkrant l'Equipe en de KBVB heeft dat nu ook bevestigd. 

  Het was de Franse sportkrant L'Equipe die het nieuws over de ontmoeting naar buiten bracht op basis van info van enkele Franse internationals. KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock bevestigt dat er inderdaad familiebezoek mogelijk was.

   

  "Er is geen familiedag geweest zoals dat in Rusland bijvoorbeeld het geval was, maar enkele spelers die dat zelf gevraagd hebben, hebben wel de kans gekregen om hun familie te zien. Ik weet niet om hoeveel spelers het gaat. Een deel heeft dat gevraagd, een deel niet."

   

  Die ontmoeting vond plaats voor de partij tegen Portugal. "En dat in de meest veilige en coronaproof omstandigheden. De mensen die gezien werden, moesten getest worden. Dat is volgens alle covidrichtlijnen gebeurd."

   

  De Rode Duivels zitten sinds de start van de voorbereiding op het EK nochtans in een strenge coronabubbel. Mocht dit dan wel van de UEFA? "Dat zal je aan de UEFA moeten vragen."