Merlier en Philipsen weer in de weegschaal: "2 sprinters in Tour is nooit superleuk"

  Tim Merlier en Jasper Philipsen.

  De sprintbommen van Alpecin-Fenix kunnen zich vandaag een beetje sparen in de tijdrit, maar morgen wacht - op papier - een nieuwe kans voor Tim Merlier of Jasper Philipsen. Wat wordt de rolverdeling morgen? Onze reporter legde hen de vraag voor.

  "Ik heb nog niets vernomen. Dat zal vanavond of morgenochtend gebeuren", vertelde Tim Merlier (28) na zijn tijdrit over zijn rol in de potentiële sprintersrit van donderdag.

   

  Bij elke sprintkans moet Alpecin-Fenix dus wikken en wegen. "We weten dat we met z'n tweeën zijn en dat we allebei kansen moeten krijgen. Ik kan mij er wel in vinden."

   

  "Ik heb al een ritzege op zak. Jasper (Philipsen) was gisteren ontgoocheld, maar we hebben gedaan wat we moesten doen. Het is ook geen schande om geklopt te worden door Cavendish."

   

  Merlier won dit jaar al in de Giro en de Tour. Waarom geen 3 op een rij in de Vuelta? "Ik werd er gisteren al veel over aangesproken in het peloton, maar dat zal later beslist worden."

   

  "Finishen in Parijs en sprinten op de Champs-Elysées is een kinderdroom, maar het wordt lastig om daar te geraken."

  "Nooit superleuk als je met 2 sprinters naar grote ronde gaat"

  Met welk gevoel heeft Jasper Philipsen (23) zijn tijdrit afgewerkt na zijn 3e plaats van gisteren? "We zijn enkel tevreden met een zege", reageerde hij op de sprint van dinsdag.

   

  "Op het hoogste niveau moet alles 200 procent meezitten. Ik loop nu achter op Tim en Mathieu, hopelijk kan ik dat goedmaken de komende dagen."

   

  Philipsen vertelt dat zijn benen gisteren "explodeerden"  en dat hij niet zijn beste sprint reed. Krijgt hij morgen een herkansing?

   

  "Dat bekijken ze goed in onze ploeg en daar zijn afspraken rond. Die proberen we na te komen."

   

  "Of het een moeilijke situatie is? Het is nooit superleuk als je met 2 sprinters naar een grote ronde gaat. Iedereen wil sprinten, maar Tim rijdt een enorm sterk seizoen."

   

  "Op termijn moet ik zeker niet onderdoen voor hem, maar dit is nog niet mijn beste jaar. Dat probeer ik recht te zetten."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijdLille - Arenberg157 kmClarkevan Aert
  6wegwedstrijdBinche - Longwy219,9 kmPogacarPogacar
  7wegwedstrijdsemi bergetappeTomblaine - La Planche des Belles Filles176,3 kmPogacarPogacar
  8wegwedstrijdsemi bergetappeDole - Lausanne186,3 kmvan AertPogacar
  9wegwedstrijd