Jorginho: "We mogen niet denken dat we al iets geweldigs hebben gedaan"

  Jorginho.

  Nog twee keer slapen en de Rode Duivels nemen het in München op tegen Italië in de kwartfinales van het EK voetbal. Chelsea-middenvelder Jorginho sprak vandaag met de pers in het Italiaanse basiskamp. Hij verwacht enorm veel honger bij de Italianen. "Dat kan vrijdag het verschil maken."

  Jorginho was vandaag de uitverkorene in Firenze om vooruit te blikken naar het duel met België. "We moeten met respect voor de eerste op de wereldranglijst naar de wedstrijd gaan, maar alle ploegen hebben zwakheden", zei de middenvelder van Champions League-winnaar Chelsea.

   

  "Ik denk dat onze honger naar winst het verschil kan maken", voegde de draaischijf van het team er meteen aan toe. 

   

  De 29-jarige Jorginho, die Braziliaanse roots heeft, heeft geen schrik voor de confrontatie met Kevin De Bruyne, als die speelt tenminste.

   

  "We moeten de ruimte tussen de linies beperken en zijn diepe ballen stoppen, die zeer gevaarlijk kunnen zijn. We mogen hem geen ruimte geven", zei hij weinig verrassend over de Rode Duivel van Man City, die hij uit de Premier League kent. 

   

  "De Bruyne is een speler die het verschil maakt. Hij heeft een bovengemiddelde voetbalintelligentie. Het is erg moeilijk hem af te stoppen en hij vindt altijd de ruimte tussen de verdedigers en de doelman. We mogen hem niet in de wedstrijd laten komen."

  Kevin De Bruyne heeft een bovengemiddelde voetbalintelligentie. We mogen hem niet in de wedstrijd laten komen.

  "Niet denken dat we al iets geweldigs hebben gedaan"

  Jorginho is niet verbaasd over de vroege exits van favorieten zoals Duitsland, wereldkampioen Frankrijk en Europees kampioen Portugal. "Dat toont enkel dat er geen verrassingen of gemakkelijke wedstrijden meer zijn", zei hij. "Voetbal is niet meer wat het was, waarbij al op voorhand was geweten hoe het zou uitdraaien."

   

  "Iedereen is er zich van bewust dat we geen fouten mogen maken in deze fase van het toernooi", zei de spelverdeler nog. "We mogen niet denken dat we al iets geweldigs hebben gedaan. We zijn op de goede weg, maar moeten op de tanden blijven bijten."