Jonas Rickaert: "Ik zal eraan denken en spurten voor Tourmanager-punten"

  Jonas Rickaert: "We willen met nog 3 renners een rit winnen."

  Bij Alpecin-Fenix leven ze (nog maar eens) op een roze wolk. Mathieu van der Poel schittert in het Tour-geel, daar geniet iedereen binnen het team met volle teugen van. In onze podcast Kopman vertelt Jonas Rickaert over de sfeer binnen de ploeg, en ook over de Sporza Tourmanager. 

  In Kopman, onze podcast over de Tourmanager in samenwerking met de wielerproffen van De Lead-Out, belde Tom Vandenbulcke met Jonas Rickaert van Alpecin-Fenix.

   

  In het gesprek kijkt Jonas Rickaert alvast uit naar de sprintetappe vandaag richting Châteauroux. Met Jasper Philipsen en Tim Merlier heeft het team twee sterke ijzers in het vuur. 

   

  Rickaert: "Ons doel was om een rit te winnen en dat is meteen gelukt op dag 2, met Mathieu van der Poel. Op dag 3 wonnen we dan nog eens met Tim Merlier."

   

  "We hebben nadien besloten om nog met drie renners een rit te proberen winnen in deze Tour. Jasper Philipsen zal ook nog aan de beurt komen."

   

  Rickaert belooft om zelf ook nog punten te sprokkelen. De top 25 van elke Tour-rit levert namelijk punten op voor de Tourmanagers. "Ik zal eraan denken en vol doorgaan tot op de streep", zegt Rickaert.

  "We leven op een roze wolk"

  Jonas Rickaert geniet alvast van zijn eerste dagen in de Tour. 

   

  "We leven binnen de ploeg een beetje op een roze wolk.  We hadden gehoopt om het geel te nemen met Mathieu, maar om het nog te kunnen behouden tot na de tijdrit had zelfs hij niet gedacht. We kunnen de trui minstens nog twee dagen langer houden."

   

  De vraag is natuurlijk hoelang Van der Poel nog in de Tour blijft met het oog op de Spelen. "Dat is voor ons ook een vraagteken. Of hij nu doorgaat of niet, zijn Tour is nu al geslaagd. We kunnen nu al van een succes spreken, we beleven een droom", zegt Rickaert.

   

  Van der Poel zit alvast ook in het ploegje van Rickaert op de Sporza Tourmanager. "Ik zou ook wel willen dat hij langer blijft. Maar ook ik krijg geen antwoord van hem. Zolang hij zich goed voelt en mee kan doen voor ritwinst, zal hij wel blijven."

  Beluister de derde aflevering van onze podcast 'Kopman'

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijdLille - Arenberg157 kmClarkevan Aert
  6wegwedstrijdBinche - Longwy219,9 kmPogacarPogacar
  7wegwedstrijdsemi bergetappeTomblaine - La Planche des Belles Filles176,3 kmPogacarPogacar
  8wegwedstrijdsemi bergetappe