Villa Sporza: "De Rode Duivels spelen blessures van De Bruyne/Hazard goed uit"

  Komt onze dodelijke drietand vrijdag aan de aftrap?

  In Villa Sporza kaart een panel voetbalfanaten na over de EK-wedstrijden. Aan de tafel van Karl Vannieuwkerke ging het gisteren vooral over de triomf van Engeland en de geslepenheid van het Belgische team dat "de blessures van Hazard en De Bruyne goed uitspeelt".  

  De huiskamer van Villa Sporza is fan van Grealish

  De "It's coming home"-droom leeft nog steeds in Engeland. De Three Lions wonnen gisteren met 2-0 in de klepper tegen Duitsland en zetten zo hun EK-titeldroom kracht bij. In die wedstrijd was er een glansrol weggelegd voor invaller Jack Grealish.


  "Ik ben fan van Grealish", vertelde Gunther Schepens in Villa Sporza. "Hij brengt iets teweeg als hij van de bank komt. Dat hoor je ook op de tribunes. De supporters gingen uit hun dak toen hij tussen de lijnen kwam."

  Jack Grealish is een Engelse Rockster

  Arnar Vidarsson

  Franky Van der Elst stelde zich wel vragen bij de transfergeruchten rond Grealish. "Ik hoorde dat hij voor 100 miljoen naar Manchester City zou gaan. Dat vind ik te veel. Hij speelt nu bij Aston Villa. Een club als City is van een totaal ander kaliber."

   

  Arnar Vidarsson bekijkt de transfer vanuit een andere hoek."Grealish is een Engelse rockster. Als Engelse club heeft hij een zeer interessante marktwaarde." "Kijk naar Harry Kane, de kapitein van Engeland", merkt Frank Boeckx op. "De shirtverkoop alleen betaalt zo'n speler al terug.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Pickford is de reden dat ze het niet gaan halen"

  Over de kwaliteiten van Jordan Pickford heerst er minder eensgezindheid. De doelman van Engeland staat vaak ter discussie in Engeland. Toch brak Frank Boeckx een lans voor hem."Pickford is een heel complete keeper die een goed EK aan het spelen is."

   

  Vidarsson daarentegen is scherp voor het Engelse sluitstuk van Everton. "Ik denk nog steeds dat hij de reden is dat Engeland het niet gaat halen. Ik irriteer mij ook enorm aan zijn gedrag. Na elke bal die hij pakt, moet en zal hij op iemand roepen, of het nu een supporter of een speler is."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "De Rode Duivels spelen blessures goed uit"

  Het is momenteel (achter het net) vissen naar nieuwtjes over de blessures van Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Die tactiek kan Vidarsson wel bekoren. "Ze zijn de blessures van Eden Hazard en Kevin De Bruyne heel goed aan het uitspelen."

   

  "Als tegenstander is het momenteel heel moeilijk om je correct voor te bereiden op de wedstrijd. Als ze wel kunnen spelen en de tegenstander weet dat niet op voorhand, is dat een extra troef."

  Er is vertrouwen, respect en een goede wisselwerking aanwezig in de groep

  Arnar Vidarsson

  De Rode Duivels gaan hun laatste training voor het duel tegen Italië ook niet in München afwerken, wel in Tubeke. Ook daar zit tactiek in verscholen, denkt Vidarsson. "In zo'n stadion ben je niet zeker wie er aan het meekijken is, in Tubeke heb je wel controle."

   

  Karl Vannieuwkereke merkt ook op dat er - vanuit het kamp van de Duivels - bitter weinig nieuws doorgespeeld wordt. "Dat geeft wel aan dat Martinez de groep goed in de hand heeft. Er is vertrouwen, respect en een goede wisselwerking aanwezig in deze groep", aldus Van der Elst.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Bekijk hier nog enkele leuke fragmenten uit Villa Sporza:

  Duitsland kreeg gisteren meer dan één kloppje. Tijdens de wedstrijd Engeland-Duitsland zat het stadion bomvol beroemdheden. Zo leek Jurgen Klopp ook even aanwezig. Of was het een look-a-like? Zoek hieronder de 7 verschillen.

  Oekraïne won gisteren met 1-2 van Zweden en stoot zo door naar de kwartfinale. Ze vierden die triomf met een IJslandse Viking-clap. Al was Arnar Vidarsson - bondscoach van IJsland - niet onder de indruk van die opvoering. "Het trok op geen kloten"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.