Geen Spelen voor Bernal, Colombia rekent o.a. op Quintana en Uran

  Egan Bernal won recent nog de Ronde van Italië.

  De Colombiaanse wielerbond trekt naar de Olympische Spelen met Rigoberto Uran, Sergio Higuita, Esteban Chaves, Daniel Martinez en Nairo Quintana. De grote afwezige is Giro-winnaar Egan Bernal. Al had die zelf eerder ook wel aangegeven dat hij twijfelde over zijn deelname in Tokio.

  De olympische wegwedstrijd op zaterdag 24 juli gaat over een heuvelachtig parcours, deels over de befaamde Mount Fuji. De Colombiaanse ploeg kiest voor klimmers met Uran, Higuita, Chaves,  Martinez en Quintana. Op Martinez na zijn deze renners allemaal actief in de Tour de France.

   

  Egan Bernal is er dus niet bij. Hij zei vorige maand al te twijfelen om te gaan."Ik weet niet zeker of ik de Spelen ga rijden, ik heb nog steeds wat problemen met mijn rug en wil mijn lichaam niet te zwaar belasten", zei de klimmer tijdens de Giro. De 24-jarige Bernal wil wel meedoen aan de Ronde van Spanje en die begint kort na de Spelen.

   

  In de selectie van Colombia zit al een olympische medaillewinnaar. Uran (34) pakte bij de Spelen van Londen in 2012 zilver achter Vinokourov. De Colombiaan liet zich in een controversiële sprint verrassen door de Kazach.