De vrouwen van Anderlecht kennen vrijdag hun eerste CL-tegenstanders

  Toloba (l.), Wullaert (m.) en Missipo (r.) mogen zich volgend seizoen weer uitleven in de Champions League.

  De vrouwen van voetbalploeg Anderlecht kennen vrijdag hun tegenstanders in de eerste kwalificatieronde van de Champions League. Om 12 uur vindt de loting plaats voor de competitie, waarvan het format voor het seizoen 2021/2022 gewijzigd is.  

  De vrouwen van Anderlecht werden in mei voor de vierde keer op rij (en voor de achtste keer in hun geschiedenis) Belgisch kampioen. Omdat België op de 22e plaats van de UEFA-rangschikking staat, mag het slechts een club naar de Champions League sturen.

  Het CL-format voor 2021/2022

  Anderlecht mag naar de eerste ronde van de Champions Path. Die eerste ronde bestaat uit minitoernooien van vier ploegen, waarvan enkel de winnaar naar de tweede ronde gaat. 

   

  Die tweede ronde bestaat uit een heen- en terugwedstrijd met rechtstreekse uitschakeling. De zeven winnaars van de tweede ronde plaatsen zich dan voor de poulefase.   


  De Champions League 2021/2022 bestaat uit een groepsfase met vier groepen van vier ploegen, in oktober en december. Vier ploegen zijn al geplaatst voor de groepsfase: de titelhouder (Barcelona), de Franse kampioen (PSG), de Duitse kampioen (Bayern München) en de Spaanse kampioen (Barcelona). 


  Omdat Barcelona vorig jaar de competitie won, is de Engelse kampioen (Chelsea) ook geplaatst voor de groepsfase. De twaalf andere ploegen komen uit de Champion's Path (zeven ploegen) en de League's Path (vijf).   

  Johan Walem volgde Patrick Wachel op als coach van de vrouwenploeg van Anderlecht.