Ga naar de inhoud

8 Belgische atleten krijgen geweldig nieuws en mogen dankzij olympische ranking naar Tokio

Jonathan Sacoor is er straks bij op de Olympische Spelen in Tokio.

Het was voor vele atleten tot het afsluiten van de olympische ranking door World Athletics afwachten of ze hun tickets voor Tokio mochten boeken. Vandaag kregen 8 Belgische atleten dan ook nog goed nieuws te horen.

Imke Vervaet op de 200 meter, Anne Zagré op de 100 meter horden, Fanny Smets in het polsstokspringen, Noor Vidts op de zevenkamp, Robin Vanderbemden op de 200 meter, Robin Hendrix op de 5.000 meter en Kevin Borlée en Jonathan Sacoor op de 400 meter zijn de gelukkigen en zijn er straks bij op de Olympische Spelen.

 

Heel wat andere landgenoten vielen dan weer op de valreep af. Rani Rosius (100 meter) en hoogspringers Claire Orcel en Thomas Carmoy kwamen slechts 1 plaatsje te kort.

 

Ook Eline Berings (horden), Vanessa Sterckendries (hamerslingeren), Philip Milanov (discuswerpen), Soufiane Bouchikhi (5.000 meter) en Dylan Borlée (400 meter) zijn er net niet bij. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.