Jullie vragen voor Thorgan Hazard: "Die vingers? De jager en het konijn"

Ruben Van Gucht bootst het doelpuntengebaar van Thorgan Hazard na.

Zowat dagelijks bieden we onze surfers de kans om een vraag te stellen aan een Rode Duivel. Dinsdag was het de beurt aan Thorgan Hazard om antwoorden te formuleren. 

Thorgan Hazard schoot Portugal zondagavond naar huis. Na zijn doelpunt maakte hij een beweging met zijn vingers. Wat betekende dat?

 

"Het is iets dat ik geleerd heb in Dortmund. Het stelt een jager en een konijn voor. Doe het ook eens, Ruben."

 

Onze verslaggever Ruben Van Gucht moest even nadenken, maar het lukte. Thorgan: "Mooi gedaan! Ik heb het al veel slechter gezien (lacht)."

"Sterk met Eden, maar ook met Yannick"

Nog een vraag van een surfer: wat is de kracht van een ploeg om twee broers in het team te hebben en dan nog op dezelfde flank?

 

Thorgan: "Eden en ik kennen elkaar naturlijk zeer goed. Ik weet wat Eden leuk vindt en wat niet. Dat is een sterkte. Je hebt automatismen."

 

"We hebben een goeie verstandhouding op het veld, maar die heb ik ook als ik bijvoorbeeld met Yannick Carrasco samenspeel."

 

"Kijk: we hebben een fantastische groep. De sfeer is prima. Er sluimeren geen problemen. Met wie je ook samenspeelt, het werkt altijd."

"Henry is teleurgesteld"

De volgende vraag: hoe reageerde Thierry Henry (de Belgische T3, red) op de Franse EK-exit?

 

Thorgan: "Hij is een beetje teleurgesteld. Frankrijk blijft zijn land."

 

"Of wij moesten lachen met hun uitschakeling? Lachen doe je niet met een nederlaag van iemand anders. Ik zeg veeleer chapeau aan Zwitserland, dat er in blijven geloven is tot het bittere einde."

 

"Ik was vooral gelukkig voor Yann Sommer, mijn ploegmaats destijds bij Mönchengladbach. En ik ken nog wat Zwitsers van bij Mönchengladbach. Ik ben blij voor hen."

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

"EK is moeilijk toernooi"

Laatste vraag: welke lessen kunnen de Rode Duivels trekken uit de uitschakeling van grote landen als Frankrijk en Nederland?

 

Thorgan: "Dat we gaan proberen om niet uitgeschakeld te worden (lacht). Een EK is een moeilijk toernooi. Elk land kan van elk land winnen. Er zijn geen favorieten, nu kan iedereen het EK winnen."

Bekijk het hele interview van Ruben Van Gucht met Thorgan Hazard:

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.