Eddy Planckaert: "Met een sprinter als Merlier moet je altijd die kaart trekken"

  Eddy Planckaert in Villa Sporza Tour.

  In tegenstelling tot zijn ploegmaat Tim Merlier kon Jasper Philipsen het vandaag in de Tour niet afmaken in de sprint. In Villa Sporza Tour begrijpt Eddy Planckaert die afwisseling niet.

  Alpecin-Fenix trok na de zege van Tim Merlier vandaag in de vierde etappe duidelijk de kaart van Jasper Philipsen. Die strandde op de derde plaats net achter Mark Cavendish en Nacer Bouhanni.

   

  Eddy Plackaert had liever Tim Merlier opnieuw zien sprinten. "Met een sprinter als Merlier moet je altijd die kaart trekken", zegt Planckaert. "Als Alpecin-Fenix de kaart-Merlier had getrokken, had je een andere spurt gekregen vandaag. Als je hem op 150 meter van de meet brengt, is hij super rap."


  "Als Merlier op kop begint, is hij moeilijk in te halen", vult Dirk De Wolf aan. "In Extra Time Koers zei ik hem dat hij wat meer moet durven. Sindsdien heeft hij al veel gewonnen."


  "Het is een brave renner, maar hij is veel stouter geworden. Ik zag hem in de derde rit goed geplaatst zitten als het er brutaal en snel aan toeging", zegt De Wolf.

  Dat is allemaal leuk en vriendschappelijk, vooral de avond voordien. Maar vanavond is dat niet zo leuk meer.

  Eddy Planckaert

  Eddy Planckaert zag in het verleden nog ploegen verschillende kaarten trekken. "Maar met zo een sprinter kan je dat niet doen. Dat is allemaal leuk en vriendschappelijk, vooral de avond voordien. Maar vanavond is dat niet zo leuk meer, omdat ze die kaart niet getrokken hebben." 

   

  Volgens Planckaert kan je het niet vergelijken met Trek-Segafredo vorig jaar in de Tour waar zowel Pedersen, Theuns als Stuyven kansen kregen. "Merlier is anders, die kan het afmaken in de sprint."

  Bekijk hier het fragment uit Villa Sporza Tour:

  Philipsen was achteraf teleurgesteld met zijn derde plaats:

  Lees ook: