Spanje met Asensio en Ceballos naar Tokio, ook 6 EK-spelers in voorselectie

  Marco Asensio in het shirt van "La Roja".

  Spanje trekt allicht met zes spelers uit de EK-selectie naar de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio (23 juli - 8 augustus). Marco Asensio en Daniel Ceballos zitten alvast in de voorselectie van Luis de la Fuente, de Spaanse bondscoach in Japan. 

  De la Fuente rekent voor het olympische voetbaltoernooi op doelman Unai Simon, de vaste man van Spanje tussen de palen op het EK. Het sluitstuk van Athletic de Bilbao ging in de 1/8e finales nog gruwelijk in de fout tegen Kroatië, maar gelukkig voor hem zonder gevolgen. "La Roja" won nog met 5-3 na verlengingen. 

   

  Ook Dani Olmo (RB Leipzig) en Eric Garcia (die naar Barcelona trekt) zijn van de partij. Net als Pau Torres (Villarreal), Pedri (FC Barcelona) en Mikel Oyarzabal (Real Sociedad).   

   

  Luis Enrique doet het op het EK zonder spelers van Real Madrid, maar De la Fuente heeft in zijn voorselectie wel plaats voor een duo van de "Koninklijke": Marco Asensio en Daniel Ceballos. Die laatste keert terug van een uitleenbeurt aan Arsenal.   

   

  De la Fuente riep een 22-koppige voorselectie op, die hij voor het olympische toernooi zal moeten terugbrengen tot achttien. De spelers mogen maximaal 23 jaar oud zijn, maar elke bondscoach mag in zijn selectie wel drie spelers opnemen die ouder zijn. Spanje speelt in Japan tegen Egypte, Argentinië en Australië.