Rusland stuurt delegatie van 335 sporters onder neutrale vlag naar Tokio

  Stanislav Pozdnjakov gelooft in goede prestaties van zijn land.

  Rusland stuurt 335 sporters onder neutrale vlag naar de Olympische Spelen in Tokio. De Russen zitten nog steeds een schorsing uit voor hun dopingprogramma. De atleten die naar Japan afreizen hebben aangetoond dat zij daar geen deel van uitmaakten.

  Een grote delegatie moet voor de Russen medailles pakken. Voorzitter Stanislav Pozdniakov van het Russisch Olympisch Comité heeft hoge verwachtingen. Hij wil dat de 4e plaats in de medaillespiegel van de Spelen in Rio wordt verbeterd. 

   

  "Onze atleten hebben daar alle kans toe", zegt de voorzitter. In Rio leefde het dopingschandaal al en weerde het Internationaal Olympisch Comité (IOC) 118 Russische sporters. Uiteindelijk bleven er 271 atleten over.   

   

  Het Russische volkslied is ook verboden in Tokio. Toch mogen de Russen naar een eigen hymne luisteren, een deel uit een muziekstuk van de componist Pjotr Tsjajkovski.

   

  Rusland behaalde in Rio 56 medailles. De Verenigde Staten gingen met 121 exemplaren huiswaarts. België behaalde 2 gouden, zilveren en bronzen medailles.

  Medaillestand Rio 2016
  Land Goud Zilver Brons Totaal
  1. Verenigde Staten 46 37 38 121
  2. Verenigd Koninkrijk 27 23 17 67
  3. China 26 18 26 70
  4. Rusland 19 17 20 56
  35. België 2 2 2 6