Renée Eykens gaat woensdag onder het mes: "Droom weg, maar ik kom terug"

  De 25-jarige 800-meterloopster blesseerde zich zondag op het BK: ze scheurde haar achillespees.

  Renée Eykens heeft laten weten dat ze woensdag haar gescheurde achillespees laat opereren. De 800-meterloopster liep de blessure zondag op het BK op en mist de Olympische Spelen. "De olympische droom waar ik jaren voor werkte, is weg. Maar ik wil er zo snel mogelijk weer staan." 

  Eykens weende tranen met tuiten, toen ze met een zware blessure uitviel in het Koning Boudewijnstadion. Van de pijn, maar ook van het besef dat de Spelen weg waren. Ze maakte een goeie kans om zich daar dankzij haar ranking te plaatsen.

   

  Twee dagen later nam ze de tijd om iedereen te danken voor de steun en de liefdevolle berichtjes: "Ik ben er kapot van en kan de woorden niet vinden om te beschrijven hoe ik me voel..."

   

  "We hebben de voorbije jaren zo hard gewerkt om naar mijn 2e Olympische Spelen te kunnen gaan en nu is die droom weg..."

   

  Eykens staat er in deze penibele tijd niet alleen voor: "Ik voel me gezegend dat ik mijn vrienden en familie rond mij heb, net als mijn hele team. Ik ben iedereen die me heeft bijgestaan op deze hobbelige weg dankbaar."

   

  "Het zal wat tijd nodig hebben, maar ik ben erg gemotiveerd om er zo snel mogelijk weer te staan. Het zal een lange weg worden, maar ik hoef hem niet alleen te wandelen."

   

  Ze blijft evenwel nog in haar atletiektoekomst geloven: "Ik ben er nog niet klaar mee. I'll be back."